sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Manduca New Style - uudistettu kantoreppu


Manduca-kantorepusta on tullut hiljattain markkinoille uusi versio. Sain tilaisuuden vertailla uutta New Style -mallia vanhaan Manducaan. Uuteen reppun on tehty muutamia hyviä parannuksia. Perusmallistoon on tullut myös uusia värejä, kuten kuvissa näkyvä oliivi. Manduca on ehkä tunnetuin Suomessa myytävistä ergonomisista kantorepuista, joten on hienoa, että uusi versio on parempi kuin aikaisempi. Seuraavassa listattuna kaikki huomaamani erot reppujen välillä.

1. Repun paneeliin on lisätty leveyttä, keskellä on muotolaskos. Paneeli on leveimmältä kohdalta mitattuna noin 38 cm (ennen 36 cm) leveä. Muotoilu syventää peppupussia, jolloin lapsi asettuu reppuun entistäkin mukavampaan asentoon. Paneelin alareunasta mitattuna leveys on sama. Kuvassa vasemmalla vanha (limited edition) Manduca, oikealla uusi Manduca New Syle.


2. Rintaremmi säätyy kahteen suuntaan ja joustava kuminauha on poistettu. Etenkin edessä kannettaessa olkaimet tuntuvat nyt pysyvän tukevammin paikoillaan eivätkä tunnu valuvan alas harteilta, koska ylimääräistä joustoa sivusuuntaan ei ole.


3. Lantiovyöhön ja olkahihnoihin on lisätty kiristysvaraa niin, että reppu sopii paremmin entistä pienikokoisemmalle kantajalle. Hihnojen maksimisäädöt vaikuttavat pysyneen samoina.


4. Olkahihnoissa on paksummat pehmusteet. Uuden mallin hihnat ovat paksuudeltaan kolme senttiä, mikä on sentin enemmän kuin vanhassa repussa.

5. Unituessa ei enää ole säädettävää kuminauhakiristystä vaan kuminauha on kiinteä. Tarrat, joilla hupun saa rullattuna kiinnitettyä piiloon, ovat hieman pienemmät ja pehmeämpää materaalia.
6. Uudessa mallissa reppu on sisäpuolelta samanvärinen kuin ulkopuolelta, sisäpuoli ei enää ole luonnonvalkoinen. Repun paneelin ulkopuolella ollut tasku on poistettu. Lantiovyöhön on kiinnitetty pieni tuotemerkki. Logo on myös saanut uuden ilmeen.

Uudistusten ansiosta Manducaa on taas kivempi suositella ihmisille. Parannuksia on tullut juuri niihin juttuihin, jotka aiemmin repussa eniten häiritsivät. Tärkeintä on kuitenkin säätää reppu kantajalle sopivaksi. Kaupungilla kiinnitän aina välillä huomiota siihen, miten repun säädöt näyttävät olevan pielessä, eikä kantaminen voi tuntua kovin mukavalta. Manducassa jo pelkästään olkahihnoja voi säätää kolmesta kohdasta, olkainten välisen rintaremmin paikkaa voi siirtää, olkaimet voi myös kiinnittää selän puolella ristiin ja lantiovyö harvoin on ergonomisinta pitää lantiolla vaan mieluummin kireämmällä ja korkeammalla vyötäröllä tai rinnan alla, jolloin vauva tai lapsi nousee ylemmäs. Säätöihin tutustumiseen kannattaa käyttää aikaa ja ottaa avuksi peili tai toinen ihminen auttamaan kiristyksissä. Liikkeiden myyjien asiantuntemukseenkaan ei kannata sokeasti luottaa, vaan kokeilla erilaisia kiristyksiä ja säätöjä ja testailla niistä sopiva.

Jos Manduca ei säätöjen tarkistamisesta huolimatta tunnu mukavalta, niin jokin muu kantoreppu voi toimia paremmin. Kantoreppuvertailusta löytyy tietoja muista Suomessa myytävistä repuista. Jos reppua on hankkimassa jo taaperoksi ennättäneelle lapselle, kannattaa varmasti ostaa suoraan jokin taaperokokoinen kantoreppu2 kommenttia:

  1. Olipa kivan monipuolinen katsaus vanhaan ja uuteen! Oonkin monta kertaa miettinyt niiden eroja! Myös aiempi postauksesi kantoreppujen eroista oli hyödyllisen oloinen! :)

    VastaaPoista