maanantai 5. maaliskuuta 2012

Kestovaippatarjous ja vaippanostalgiaa

Aivan ensimmäinen esikoisen syntymän jälkeen ostamani kestovaippa oli oranssikeltaruskearaidallinen Cuddlebuns-sisävaippa. Muistan vielä, kuinka hartaasti selasin vaippapinoa Vauvabuumin silloisessa liikkeessä Kirstinkadulla Kalliossa. Olimme kotimatkalla vauvahierontakurssin viimeiseltä kerralta, Tee 2 kk nukkui vaunuissa ja minä olin päättänyt sijoittaa omaisuuden - siltä se silloin tuntui - ihkauuteen kestovaippaan. Ja maksoihan se vaippa varmaan 25 euroa, mutta on se kyllä vielä yli kahden vuoden jälkeen käytössäkin.

Kuva: igulee.fi

Cuddlet ovat minulle nostalgiavaippoja. Olen pyydystänyt niitä käytettyinä, ja vaikka vaippa ei mikään täydellinen olekaan, niin syystä tai toisesta niitä on kertynyt useampia. Nyt huomasin, että Iguleella on tämän viikon ajan tarjouksessa Cuddlebuns Quick Dry 17 euroa. Vähän aikaa mietin, ja sitten napsui... on niille vaipoille kyllä tarvettakin, kun Veen koko Imse Vimse -vaippavarasto jää kohta pieneksi. Velour ja joustofrotee materiaaleina ovat Cuddle-suosikkejani. Trikoon ja collegen kestävyyden suhteen olen vähän epäileväinen.

Quick Dry -vaipassa on kaksi läppää eikä lainkaan kiinteitä imuja. Cuddlebunsin plussia ovat ammattimainen ompelujälki, hyvännäköisyys, pienyrittäjyyden tukeminen, yhden koon vaipan pitkäikäisyys ja hyvä istuvuus etenkin vähän isommalle lapselle. Ja tietenkin se nostalgia-aspekti.

Miinuksiakin on: Vaipan imuteho ei riitä paljon pissivällä ilman lisäimuja kovin pitkään. Jos vaippaa vaihtaa usein, niin Cuddlet ovat mukavan ohuita ja pieniä paketteja. Velour materiaalina koppuroituu pesuissa nopeasti, joten vaipat pitää joko rummuttaa tai nujuuttaa käsissä pehmeiksi. Osasta käytettyinä ostamistani vaipoista reisikumpparit ovat löystyneet tai levähtäneet, mutta pari vuotta sitten ostettu the alkuperäinen vaippa voi edelleen hyvin. Levähtäneistä vaipoista olen ommellut imuja yhden epäonnistuneen kuminauhanvaihtoyrityksen jälkeen... Cuddlet ovat aika hintavia vaippoja (joten 17 euroa postikuluineen on aika hyvä tarjous), joista ennen pyydettiin kyllä käytettyinäkin 12-14 euroa, nykyään taitavat käytettyjen hinnat olla alle kympissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti