maanantai 27. helmikuuta 2012

Vähän Mojitoa

Äsken kolahti postiluukusta palanen Mojitoa, ei kuitenkaan rommia, limeä ja minttua vaan kangaspätkä rengasliinaa varten...

Kuva: MyGirasol.ru

Rengasliinaan tarvitaan yksinkertaisimmillaan parisen noin 70 cm leveää kudottua kangasta ja kantoliinarenkaat. Renkaat voi pujottaa liinan toiseen päähän ja renkula on valmis ilman sen kummempia ompeluja (kuvallinen ohje Didymoksen sivuilla ja toinen englanninkielinen ohje).

Kunnon rengasliinaa varten renkaat ommellaan kiinni liinan toiseen päähän. Liinan voi laskostaa renkaiden läpi tai ommella ilman laskoksia. Pähkäilen vielä erilaisten olkapääratkaisujen suhteen. Yritän ensisijaisesti kopioida lainassa olevan Neobullé-rengasliinan laskostusta, mutta jos se osoittautuu liian monimutkaiseksi, seuraan varmaankin näitä englanninkielisiä rengasliinan ompeluohjeita. Kolmas vaihtoehto on luopua laskoksista kokonaan, mutta kokeillaan niitä nyt ensin.

Laina-Neobullé on tuntunut aika mukavalta. Vauvan saa siihen tosi nopeasti, ja liina tuntuu päällä tukevalta eikä paina mistään. Tosin se liinan alle jäävän olkapään puoleinen käsi kyllä väsyy nopeasti, jos sillä yrittää tehdä jotain hommia.

Pitää vielä odottaa, että kantoliinarenkaat seuraavat perästä. Tein tilauksen viikko sitten slingrings.comiin. Saa nähdä, miten kauan kestää renkaiden matka kaukaa merten takaa. Tilaaminen Jenkeistä osoittautui kaikista halvimmaksi, eikä pienistä ostoksista tarvitse maksaa edes alvia. Jos renkaat viipyvät, saatan kyllä ratkoa edellisen tsi-projektin renkaat uutta liinaa varten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti