torstai 2. helmikuuta 2012

2-kuukautisneuvolassa

Meidän pieni on jo iso: painaa 5 360 g ja on 60 senttiä pitkä. Ensi viikon kirppispöydälle Piiloon taitaa päätyä myös pienimpiä vauvanvaatteita. Kai se pitää uskoa, että 56-senttisten vaatteiden aika alkaa olla ohi. Jotkut 60-senttisetkin ovat jo liian pieniä.


Rota-rokote jätettiin ottamatta. En oikein osaa sanoa, mitä mieltä olen rokotteista. Tuntuu hurjalta rasittaa vielä näin pikkuisen vauvan elimistöä - vaikka rokotteiden sisältämät taudinaiheuttajat ovat heikennettyjä. Rokotereaktiot saattavat olla kurjia ja rajujakin, vaikka välttämättä tietenkään ei tule mitään sivuvaikutuksia. Keskitien valintana olllaan päätetty jättää ottamatta rota ja ehkä pneumokokkikin, jotka ovat tulleet uusimpina mukaan rokoteohjelmaan. Rota-virus on tietysti ikävä sairastaa, mutta ei niin vaarallinen kuin monet muista taudeista, joita vastaan rokotetaan. Luultavasti taloudelliset syyt ovat osaksi vaikuttaneet siihen, että rota on päätynyt rokotusohjelmaan. KTL:n sivuillakin todetaan, että "rokote vähentää oleellisesti rotaviruksesta aiheutuvia sairaalahoitoja, sairaalainfektioita, muiden terveyspalvelujen käyttöä ja vanhempien työstä poissaoloja."

Mietin vähän myös neuvolan terkkarin vaihtamista. Olen käynyt aika tasan joka toinen kerta toisella terkkarilla, jonka kanssa tulen jostain syystä paremmin toimeen. Hänellä on jotenkin mukavan hyväksyvä ja kannustava asenne, ja vastaanotolla on mukava käydä. Vaihtaminen on käsittääkseni mahdollista, mutta tuntuu vähän epämukavalta, koska meillä ei ole mitään oikeaa syytä. Ei meidän omassa terkkarissakaan mitään varsinaista valittamisen aihetta ole. Olen kuullut, että joissakin neuvoloissa vaihtamisen syitä kysellään tarkasti. Tietysti ihan hyvä, jos tarkoituksena on kehittää toimintaa, mutta en tiedä, mitä kyselyihin osaisin sanoa.

Lääkäri oli mukava, ja Vee jaksoi tutkimukset hyvin. Vee ottaa muutenkin selvästi rauhallisemmin kuin Tee aikoinaan. Ehkä osansa on vanhempien varmemmilla otteilla, ehkä tutti rauhoittaa tiukan paikan tullen, tai ehkä Veellä on vain chillimpi temperamentti. Olisi aika hassua, jos Veestä tulisi ihan viilipytty kun Tee on sellainen sähikäinen. Ei sekään mahdotonta ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti