maanantai 13. helmikuuta 2012

Helmikuun liinailuhaaste

Bongasin eräältä foorumilta kantoliinahaasteen. Tarkoituksena on viikon aikana käyttää kaikkia kaapista löytyviä kantovälineitä. Ja meiltähän niitä löytyy runsain määrin... Olen myös saamassa taaperokokoista Tula-kantoreppua kokeiltavaksi esikoiselle, jota ei olekaan kannettu ikuisuuksiin. Joten tästä lähtee!

Aloitin uusimmasta eli viime viikolla käytettynä hankkimastani Girasolista, jossa Vee nukkui tänään yhdet päiväunet kotona:


Väri on aivan ihana! Tästä liinasta tulen tosi hyvälle tuulelle. Raidat myös helpottavat liinan kiristämistä, koska reunat ovat eriväriset. Sidontana on kietaisuristi, ja vauvan niskan takana on tukena rullalle kääritty harso. Vinkin kuulin viime viikolla liinatreffeillä, joilta koko kantoliinainnostus sai aivan uutta puhtia. Muutenkin livenä saatu opastus helpottaa tosi paljon enemmän kuin pelkkä googlailu.

Liinan pituus on 4,2 metriä, ja se riittää tosi hyvin. Tämä on liinoista lyhyin, ja nyt melkein harmittaa, että muissa on niin paljon ylimääräistä varapituutta, koska en uskonut 5-koon riittävän...

Pitkän liinan sitominen ei ole ihan helppoa. Uskon ja toivon, että harjoitus tekee tässäkin mestarin, sillä liinalla kantaminen on pidemmän päälle tosi paljon mukavampaa ja ergonomisempaa kuin kantorepulla. Viikonloppuna oltiin kaksissa juhlissa, joissa molemmissa Vee nukkui pitkät unet liinassa, eikä tuollaisen 5-kiloisen pikkuisen kantaminen tuntunut missään. Päätin, että yritän sitoa liinan joka päivä ainakin kerran. Toivottavasti parin viikon päästä olen jo niin rutinoitunut, että se sujuu automaattisesti. Kantoliina on aluksi vaivalloinen, mutta helpottaa elämää tosi paljon sitten kun sen käyttöön on tottunut.

Viikon muut kantovälineet ovat:
  • Didymos natur (luonnonvalkoinen) villainen indio (4,6 m)
  • Ellaroo aloe (4,6 m)
  • Beco Butterfly 2 -kantoreppu
  • Manduca
  • Catbirdbaby Mei Tai -neliöliina (jos saan vauvan siihen)
  • TSI-rengasliina
  • taaperokokoinen Tula -kantoreppu
  • huomenna kirppispöydältä mahdollisesti palautuvat kantovälineet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti