lauantai 1. syyskuuta 2012

Käytettyjen kantoliinojen markkinat

Facebookin Kantovälinekirppis on yllättänyt positiivisesti. Silloin kun pari vuotta sitten etsin ensimmäistä kantoreppua ja kudottua liinaa, löysin ainoastaan huutiksen enkä sieltäkään juuri mitään. Kantovälinekirppisryhmässä näyttää liikkuvan kaikennäköistä (ja hyvännäköistä!) liinaa ja reppua kohtuuhintaan. Sain itsekin jo yhden liinan myytyä sitä kautta eteenpäin. Ryhmään on lyhyessä ajassa liittynyt yli 650 (!) jäsentä. Huippua!

Kantoreput ja liinat tuntuvat muutenkin olevan nyt paljon yleisempiä kuin vielä pari vuotta sitten. Kaikilla tuttavaperheillä on ollut liina tai reppu (useimmiten Manduca) varattuna tulevalle vauvalle. Melkein joka päivä kadulla tai puistossa voi bongata ainakin yhden kantorepun tai liinan, useimmiten trikoisen mutta aina välillä kudotun tai rengasliinan. Joskus käytössä näkee kyllä sellaisia roikottimiakin, jossa vauvan asento jättää paljon toivomisen varaa... Babybjörneillä ja muilla rintarepuilla on varmaan oma kannattajakuntansa, vaikka epäilenkin, että jos sellaisen omistaja kokeilisi kunnon ergonomista kantoreppua niin eron huomaisi kyllä ainakin omilla harteilla ja myös vauvan asennossa. Ergonomisessa asennossa vauvan selkä on pyöreänä ja polvet ylempänä kuin peppu niin että kantoreppu tai liina ulottuu vauvaa polvitaipeesta toiseen. Monet ehkä ovat saaneet rintarepun lahjaksi tai ostaneet halvalla kirpparilta. Nyt kannattaakin tsekata fb-kirpparin tarjonta, jos on suunnittelemassa repun tai liinan hankintaa ;)

2 kommenttia:

  1. Meillä on nyt viitisen viikkoa ollut käytössä Becon kantoreppu (josta en olisi edes tiennyt ilman tätä blogia), ja ollaan oltu oikein tyytyväisiä siihen. Mies ei ole innostunut liinoista, ja itsekin olen kodin ulkopuolella tykännyt enemmän repusta, jota ei liinan tavoin tarvitse koko ajan sitoa uudelleen. Mieli tekisi kyllä kokeilla muitakin kantoreppuja ihan vain vertailun vuoksi, mutta tuo Beco oli uutena sen verran iso investointi, että vielä en ole raaskinut edes harkita muita vaihtoehtoja. Pitää ruveta seurailemaan tuota fb-kirppistä, jos siellä sattuisi vastaan joku sopuhintainen seuralainen Becolle.

    Muistin blogiasi muuten pienellä tunnustuksella omassa blogissani.

    VastaaPoista
  2. Kiitokset tunnustuksesta :) Pitääkin käydä paremmalla ajalla lueskelemassa blogiasi! Meilläkin Beco oli käytössä ihan pikkuisella tosi paljon, tykkäsin siitä kovasti :)

    VastaaPoista