keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Selässä

Tänään se onnistui! Sain Veen ekaa kertaa yksin kiepsautettua liinalla selkään. Takana on yksi opastus kädestä pitäen, muutama epäonnistunut kokeilu ja nyt vihdoin vauva selässä. Sidontana on selkäreppu, josta löytyy kuvalliset ohjeet Liinalapsen sivuilta. Pitkät liinan päät kieputin vielä ylimääräisiksi vahvistuksiksi olkainten ali eteen.

.

Liinana on Girasol Snow Flame ja kannettava on puolivuotias. Raitaliinat ovat siitä hyviä harjoitteluliinoja, että niissä liinan reunojen kulkua pystyy seuraamaan sidonnassa ennen kuin se automatisoituu niin, että tietää pelkällä näppituntumalla, mistä mikäkin osa kiristyy. Peppupussi olisi voinut olla vähän syvempi, se on selvästi tämän sidonnan haaste. Vee tykkäsi kuitenkin kyydistä. Sain sentään sidottua kyytiläisen tarpeeksi ylös, ja olkapään yli oli kiva kurkkia.

Liinan sitominen selkään oli loppujen lopuksi helpompaa kuin repun tai neliöliinan käyttö. Ne toimivat kyllä Teen kanssa joskus 10 kk alkaen, mutta tällaista pientä lötköpötköä on minusta tosi vaikea hivuttaa lonkan kautta kainalon ali selkään ilman apua. Pienet koivet jäävät siinä sojottamaan minne sattuu ihan vinoon. Noin yksivuotias oli paljon helpompi saada kyljen kautta selkään, ja puolitoistavuotias osasi jo itse päästä tuolilta kyytiin. Repun kanssa ongelmana on sekin, että reppu ja sitä myötä vauva jäävät turhan alas selkään. Ylhäältä liinasta vauva näkee paremmin ja kantaminenkin tuntuu kevyemmältä.

Sidoin myös Teen liinalla selkään. Se oli helpompaa, sillä lähemmäs kolmevuotias osaa jo halutessaan tehdä yhteistyötä. Tukeva pellavainen liina (Natibabyn Legend of the magnificient deer koossa 4 eli 3,6 metriä) oli tosi hyvän tuntuinen. Kaapissa odottelee pari liinaa, joita en ole vielä juurikaan käyttänyt, mutta joista ainakin tämä saa vielä rauhassa kypsyä. Isomman lapsen kantaminen on kyllä tosi ihanaa niin kauan kuin sitä fyysisesti jaksaa. Lapsikin nauttii selvästi sen pienenkin hetken ajan, jonka saa olla tiiviisti lähekkäin, vaikka samaa lasta on useimmiten ihan mahdotonta enää saada pysymään hetkeäkään syliteltävänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti